Skender Zogu

Skender Zogu, Is the first cousin of HM King Leka of the Albanians. He holds the highest honor of the order of Skenderbej and remains very active in the Albanian Diaspora.

Lindur më 3 qershor 1933 në Davos (Zvicër)

Biri i Lartësisë së Tij Princit Xhelal Zogu dhe Faika Minxhalli, Ai është kushëriri i parë i Mbretit Leka.

Në 7 Prill 1939, me një grup personalitetesh shqiptare ai u largua nga Shqipëria për në Stamboll (nëpërmjet Shkupit).

Skender Zogu është i njohur dhe i respektuar nga diaspora shqiptare për luftën e tij kundër komunizmit dhe kontributi i tij për kthimin e monarkisë në Shqipëri.

Skënder është aktualisht kryetar i senatit të Partisë së Legalitetit, dhe ka qenë shumë aktiv në mbështetjen e kësaj partie në ambiciet e saj politike.

Ai ka qenë gjithashtu shumë i përfshirë në ngjarjet e bamirësisë ndërsa qenë shumë aktiv në vitet e para të kthimit të demokracisë në Shqipëri si një aktivist demokrat.

Në vitet më vonë ai ishte një organizator i diasporës në mbështetje të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe vazhdon mbështetjen e tij për proçesin e njohjes së pavarësisë Kosovës.

Edukimi: Mbaroi shkollën e mesëm në Stamboll. Në Tetor 1947 ai u largua nga Turqia për në Egjipt ku mbaron Kolegjin francez të St.Marc. Ai më vonë mori GCE e tij në Victoria College. U larguar nga Aleksandria me Familjen Mbretërore për në Kanë në 25 korrik.

Në Huddersfield, i cili ishte Kolegji i Teknologjisë, i cili më vonë u bë Universiteti i Huddersfield (York), Skënderi u diplomua në vitin 1958 në Tekstili i Ngjyrosjes dhe Kimi.

Puna dhe karriera:

Ai ka punuar për një vit në kompaninë LB Holiday, më pas u vendos në Francë, ku ai mori një punë si teknolog i lartë në firmën Franceze, Francolor, (Villers St.Paul ) ku punoi për 25 vjet si një specialist i tekstilit.

Në vitin 1986 deri më 1999 ai punoi për kompaninë KVK Danemark si një menaxher i shitjes tekstilevë për Francën, Turqinë Australi etj

Nga 1980 deri 1995 ai ishte edhe shefi i Zyrës së shtypit të Oborrit Mbretëror në mërgim.

Doli në pënsion në vitin 1999.

Gjuhët e huaja:

Shqip
Frëngjisht
Anglisht
Turqisht
Arabisht

Titujt e ndryshëm:

Ka marrë 2 çmime ACIT në Tekstile.
Shkroi dhe botoi një librër teknik "Shtypja e Tekstileve".

Ai ka marrë deklaratën e Urdhërit të "Skanderbej" si mirënjohje për shërben tij ndaj kombit shqiptar dhe aktiviteteve intensive në diasporë.

Ai aktualisht banon në Chantilly, Francë.