Lajme

Punimet e kryera ne qendren ditore per zhvillim, Shkodra.

shkodra1

Fondacioni Mbreteresha Geraldine inaguroi ne qytetin e Shkodres punimet e kryera ne qendren ditore per zhvillim. Ne, fale investimit ne kete qender, mundem te rikonstruktonim te gjithe sistemin hidrosanitar ku perfshihen kater tualetet e qendres.

Faza e dyte e rikonstruksionit u perqendrua ne sallen e ngrenies dhe guzhinen, te cilave u siguruam edhe pajisjet perkatese.

Kjo qender numeron rreth 50 femije rezidente dhe 50 ditore, pra ofron sherbim per afro 100 femije dhe te rinj me aftesi te kufizuara. Kjo shtrese e vecante ka nevoja nga me te ndryshmet dhe kerkon perkushtim dhe vemendje te vecante.

Presidentja e Fondacionit, znj Elia Zaharia, ne fjalen e mbajtur falenderoi mbeshtetesit e ketij projekti si edhe zbatuesit, te cilet punuan me ndergjegje, profesionalizem dhe seriozitet.

Kete inagurim e pershendeti edhe kryebashkiakja e Shkodres, znj Voltana Ademi e cila iu bashkangjit mesazhit te sensibilizimit ndaj kesaj pjese te ndjeshme te shoqerise.

shkodra2

Filantropia dhe Dinjiteti Kombetar

Tedx Prishtina

E ftuar si folese ne TEDx me 29 Maj , Elia Zaharia, si Presidente e Fondacionit Mbreteresha Geraldine, mbajti nje ligjerate mbi Filantropine dhe Dinjitetin Kombetar.

Theksi i fjales se mbajtur binte mbi problematikat e zonave rurale, rendesine e solidaritetit ne komunitet, si edhe motivimin e saj personal per dhenien e kontributit ne shoqerine shqiptare. 

Fjalimin e plote e gjeni te bashkangjitur ne fund te faqes.

29 Maj 2015

Festat e fundvitit ne shkollen e Burgajet

burgajet

Fondacioni Mbreteresha Geraldine organizoi nje ceremoni me rastin e festave te fundvitit ne shkollen e Burgajetit. Gjate kesaj ceremonie festive u shperndane dhurata per femijet e kesaj shkolle. Aktivitetit iu bashkua edhe Princ Leka se bashku me ambasadoret e Hungarise dhe Suedise.

burgajet

Shkolla organizoi nje program artistik me recitime, kenge dhe valle tradicionale i cili u pasua me nje koktel per nxenesit, mesuesit, prinderit dhe te ftuarit. Shkolla e Burgajetit eshte ndertuar me fondet e Familjes Mbretereore me 1935. 

15 Dhjetor 2014

Rikonstruksioni i Qendres per Femije me Aftesi te Kufizuara ne qytetin e Shkodres

Shkoder

Fondacioni Mbreteresha Geraldine ka perfunduar projektin e tij te pare ne qytetin e Shkodres. Ky projekt perfshin restaurimin e plote te sistemit hidrosanitar te qendres. Ne keto ambjente jane rezidente te perhershem 50 femije dhe 50 femije te tjere jane ditore, pra fondacioni i ka ardhur ne ndihme 100 femijeve.

Shkoder1

Per kete sukses falenderojme Ambasadorin Jean-Marie Musy per ndihmen e dhene.

1 Shtator 2014

Restaurimi i Shkolles Ali Xhetani ne Zenisht

Zenisht

Fondacioni Mbreteresha Geraldine I eshte mirenjohes Shtetit te Kuwaitit per ndihmen e dhene ne shkollen Ali Xhetani ne fshatin e Zenishtit.
Ne te zhvillojne mesimin 200 nxenes duke filluar nga arsimi para shkollor deri ne klasen e nente. Mesimi ne kete shkolle frekuentohet nga 4 (kater) fshatra te komunes Lis si : fshati Zenisht, Shoshaj, Mallunxe dhe Myze e Xhetanit.

Zenisht1

Kjo shkolle, fale bashkepunimit tone te sukseshem, sot gezon kushte komode mesimi. Ne se bashku arritem te realizojme rrethimin e territorit te shkolles, mungesa e te cilit ishte bere shkak per dy aksidente dhe rrezikonte nxenesit ne vazhdim. Gjithashtu realizuam restaurimin e shkolles qe perfshin tubat e shkarkimeve dhe ulluket, tubacionet e ujrave te zeza dhe te bardha , suvatim te pjesshmem sipas nevojave, lyerjen e siperfaqes se plote brenda dhe fasade, pajisjen me banka dhe karrige, pajisje hidrosanitare, pajisje elektrike, pajisjen me xhama sipas nevojave, pajisjen me printer dhe skaner etj.

31 Mars 2014

Fjala e hapjes ne inagurimin e rikonstruksionit te plote te shkolles Gjalish, Mat

gjalish9


Te dashur nxenes, prinder dhe mesues,
Kam kenaqesine e vecante te jem sot bashke me ju per inagurimin e rikonstruksionit te plote te shkolles Gjalish. Kjo dhurate vjen si nisem e fondacionit Mbreteresha Geraldine, e cila eshte simbol I dashurise njerezore, sakrifices dhe perkushtimit ndaj popullit tone. Mbreteresha jone e adhuroi te gjithe popullin shqiptar, vecanerisht ate te Matit, mes te cilit gjeti edhe dashurine e saj.

gjalish7

Familja Mbreterore Shqiptare mbetet e angazhuar te ruaje kete tradite dhe nepermjet ketij fondacioni te beje te mundur realizimin e endres sone te madhe, qe ky vend te jete gjithmone e me I begate.
Ky eshte hapi I pare I fondacionit Mbreteresha Geraldine te cilin une kam privilegjin ta drejtoj, dhe jo pa qellim ky hap hidhet ne fushen e arsimit pikerisht tek me te vegjelit.

gjalish3

Ne kemi besim te plote se ju te dashur femije, duke mesuar sa me shume, duke vleresuar historin e vendit tone, duke e dashur librin dhe mesuesin, do te ndertoni nje te ardhme te lumtur per ju dhe brezat qe vijne.
Gjerat e bukura realizohen nepermjet zemrave te mira dhe humanizmit. I gjithe ky rikonstruksion nuk do ishte bere I mundur pa ndihmen konkrete te Universitetit Nderkombetar te Tiranes dhe z Admir Mulaj, I cili sapo u njoh me gjendjen e kesaj shkolle nuk hezitoi asnje sekond per te na ardhur ne ndihme. Ai meriton mirenjohjen dhe falenderimet e ne te gjitheve, ndaj me zemer I uroj suksese dhe Zoti ia shperblefte miresine e tij. Deshiroj ti japim fjalen mikut tone Admir, I cili tashme eshte mik I cdo familjeje te Gjalishit.

gjalish5

28.09.2013

Ndihma me rastin e Bajramit

Fondacioni Mbreteresha Geraldine hapi zyrtarisht aktivitetin ne fshatin Lis te Matit me rastin e Bajramit. Se bashku me ambasaden e Kuvajtit u shperndane ndihma per 50 familjet qe jetojne me asistence sociale. 

Ndihma ne Lis